O reţetă gustoasă de la cititorii noştri / Savarine
Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină, 15 g drojdie, 200 ml lapte, 1 ou, 20 g zahăr (o lingură), 30 ml ulei, sare şi coajă de lămâie.
Pentru sirop: 250 g zahăr, esenţă de rom, 400 ml apă.
Pentru decor: frişcă şi jeleu roşu.
Mod de preparare:
Se prepară un aluat dospit de consistenţă curgătoare. Se lasă la dospit, apoi se ung formele de savarine cu un pic de ulei după care se pune aluatul.
Se lasă să crească în forme şi apoi se coc la foc potrivit. Se însiropează cu siropul cald.
Pentru aspect se aşează savarina cu faţa în jos, se taie capacul, se umple cu frişcă apoi se ornează cu jeleu.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!