O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă de cartofi cu smântână
Ingrediente
500 ml borş
200 ml smântână
2 gălbenuşuri
4-5 cartofi
2 mâini păstăi de fasole
1 cană mazăre
1 ceapă
1 gogoşar
1 morcov
1 praz
1 ţelină
tăiţei
1 păstârnac
pătrunjel
sare
boia dulce
ulei
Preparare
1. Tai legumele potrivite ca mărime, iar morcovul îl dai prin răzătoarea mică. Căleşti ceapa, adaugi morcovul şi boiaua dulce. Pui 2 l de apă în oală şi după ce fierbe 10 minute adaugi gogoşarul, mazărea şi rădăcinoasele, apoi cartofii şi păstăile. Separat, baţi gălbenuşurile şi le amesteci cu smântâna. Când au fiert legumele, potriveşti de sare, adaugi 1-2 linguri de ulei, tăiţeii şi laşi 8 minute la fiert, apoi acreşti
cu borş. Amesteci smântâna cu ouăle, adaugi un polonic fier-binte din zeama de pe foc, încet, ca să nu-ţi taie ulterior ciorba.
2. Răstorni acest amestec, în fir subţire, în oala mare şi mai laşi să fiarbă câteva minute. Serveşti cu pătrunjel verde.