O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă de cartofi cu smântână

15 septembrie 2016
image
Ciorbă de cartofi cu smântână

Ingrediente

500 ml borş

200 ml smântână

2 gălbenuşuri

4-5 cartofi

2 mâini păstăi de fasole

1 cană mazăre

1 ceapă

1 gogoşar

1 morcov

1 praz

1 ţelină

tăiţei

1 păstârnac

pătrunjel

sare

boia dulce

ulei

Preparare

1. Tai legumele potrivite ca mărime, iar morcovul îl dai prin răzătoarea mică. Căleşti ceapa, adaugi morcovul şi boiaua dulce. Pui 2 l de apă în oală şi după ce fierbe 10 minute adaugi gogoşarul, mazărea şi rădăcinoasele, apoi cartofii şi păstăile. Separat, baţi gălbenuşurile şi le amesteci cu smântâna. Când au fiert legumele, potriveşti de sare, adaugi 1-2 linguri de ulei, tăiţeii şi laşi 8 minute la fiert, apoi acreşti

cu borş. Amesteci smântâna cu ouăle, adaugi un polonic fier-binte din zeama de pe foc, încet, ca să nu-ţi taie ulterior ciorba.

2. Răstorni acest amestec, în fir subţire, în oala mare şi mai laşi să fiarbă câteva minute. Serveşti cu pătrunjel verde.

kate profimedia 0692807495 jpg
loredana chivu jpg
2vancea botez jpg
Gabi Bădălău jpeg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Horoscop săptămânal 23 29 mai 2022 jpg
scorpion jpeg
FOTO 3 jpg
clutch png
image png
Cum sa devii un manager mai bun  4 lucruri de care sa tii cont jpg