O reţetă gustoasă pe zi: Corăbioare
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 300 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 2 gălbenuşuri
- 3 linguri coniac
- 2 linguriţe esenţă de vanilie
- 900 g făină
- 100 g migdale măcinate
- câteva jumătăţi de migdale nemăcinate
- 200 g zahăr pudră pentru decorat
- 1 praf de scorţişoară
Preparare
Baţi untul 40 de minute, până când se albeşte şi devine spumos. Adaugi zahărul şi continui să baţi, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, scorţişoara, esenţa de vanilie, coniacul, fără să încetezi a bate compoziţia. Adaugi migdalele măcinate şi făina, treptat, frământând energic. Formezi din aluat prăjituri mici, rotunde, le decorezi cu câte o jumătate de migdală şi le pui pe o tavă unsă şi tapetată cu făină. Introduci tava în cuptorul încins pentru 15-20 de minute.Le tăvăleşti fierbinţi prin zahăr pudră şi le serveşti după răcire.