O reţetă gustoasă pe zi: Granita cu ciocolată
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- Pentru granita
- 750 ml apă minerală
- 100 g zahăr
- 2 linguri de cacao
- 100 g ciocolată de menaj
- 1 esenţă de rom
- Pentru crema de iaurt
- 200 ml iaurt
- 3 linguri zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 250 g fructe uscate (smochine, stafide, caise)
- 2 linguri rom alb
- frunze de mentă pentru decor
Preparare
Pui zahărul în apa minerală şi amesteci până se dizolvă, apoi aşezi pe foc şi laşi să fiarbă 5 minute. Dai vasul deoparte, laşi să se răcească puţin şi adaugi cacaua, ciocolata rasă şi esenţa de rom. Torni amestecul într-o tavă şi o pui la congelator pentru o oră.Tai fructele mărunt, le stropeşti cu rom şi le laşi 10-15 minute. Mixezi iaurtul cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Aşezi fructele pe fundul a şase pahare mai mari şi pui crema de iaurt şi granita de ciocolată. Decorezi cu frunze de mentă.