O reţetă gustoasă pe zi: Gulaş cu ficat de vită
Ultima actualizare:
Preparare
1. Se taie ficatul bucăţi potrivite, se acoperă cu lapte şi se lasă să stea circa 30 de minute. Separat, se curăţă legumele, se taie felii, juliene sau fâşii, după preferinţă, şi se călesc în ulei bine încins, până se înmoaie şi scade bine zeama lăsată de legume.2. Se adaugă ficatul scos din lapte şi uscat cu prosoape absorbante, se condimentează cu ierburi aromate, după gust, şi cu usturoiul zdrobit. Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă totul, la foc mic, circa 20 de minute.3. La sfârşit, se adaugă pasta de tomate, se mai lasă pe foc 2-3 clocote, apoi se dă deoparte. Se serveşte cald, garnisit cu pătrunjel verde tocat, şi cu cartofi fierţi.