O reţetă gustoasă pe zi: Minitarte cu caramel si bezea
Ingrediente
Pentru merengue: ● 4 albușuri ● 180 g zahăr
● 1 plic zahăr vanilat ● 3 lingurițe amidon
din porumb ● 1 linguriță oțet de mere
● ½ linguriță suc de lămâie
Pentru cremă: ● 250 ml smântână pentru frișcă
● 2 lingurițe zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru a pregăti aluatul de tarte, amesteci făina cernută cu untul rece, zahărul și sarea. Frămânți până obții un aluat nisipos. La final, adaugi oul. Învelești aluatul în folie alimentară și-l dai la frigider o oră. Ulterior, pui aluatul în 6 forme de minitarte. Îl înțepi din loc în loc cu dinții furculiței, îl acoperi cu hârtie de copt, câteva boabe de fasole și dai formele la cuptorul preîncălzit la 180 ºC, 20 de minute. Scoți hârtia de copt, boabele de fasole și mai coci aluatul încă 5 minute. Lași tartele să se răcească, apoi le scoți din forme.
Pentru caramel, încălzești nucile în cuptor la 175 ºC, 5 minute. Separat, pui zahărul într-o cratiță la foc mic. Amesteci continuu până se topește și devine auriu. Adaugi nucile și amesteci din nou. La final, presari sarea. Umpli tartele cu caramel.
Pentru bezele, albușurile de la temperatura camerei le bați cu mixerul, din ce în ce mai tare, într-un bol mare. Adaugi sarea, apoi zahărul, treptat. După fiecare lingură de zahăr mixezi bine pentru a se dizolva complet și după aceea adaugi o altă lingură de zahăr. La final, vei obține o spumă tare și lucioasă. Cu ajutorul unui poș pui spuma pe o tavă cu hârtie de copt. Coci bezelele la 110 ºC o oră. Ornezi cu bezelele tartele umplute cu caramel.