O reţetă gustoasă pe zi: Mușchiuleț de porc cu sfeclă
Reţeta gustoasă de azi este mușchiuleț de porc cu sfeclă.
Ingrediente mușchiuleț de porc cu sfeclă:
600 g mușchiuleț de porc, 1 linguriță piper, 1 linguriță sare, 3 linguri ulei, 3 sfecle de mărime medie, 2 morcovi, zeama de la 1 lămâie, pătrunjel.
Mod de preparare mușchiuleț de porc cu sfeclă:
Preîncălzești cuptorul la 180 °C. Tamponezi mușchiulețul de porc cu un șervețel pentru a-l usca. Îl asezonezi cu piper și sare. Încălzești într-o tigaie uleiul și pui mușchiul de porc. Îl lași 6-9 minute pe fiecare parte, apoi dai tigaia la cuptor și o mai ții aproximativ 10 minute. O dai deoparte să se odihnească 5 minute. Cureți sfecla de coajă și o dai tai bastonașe. Cureți morcovii. Pui legumele la fiert în vase separate. Când sunt gata le scoți și tai și morcovii pe lungime. Le pui într-un bol și asezonezi cu zeamă de lămâie, ulei, pătrunjel și sare. Feliezi mușchiulețul de porc în 4 porții. Servești cu legumele fierte.