O reţetă gustoasă pe zi: Pâine cu măsline
Ingrediente
600 g făină integrală
350 ml apă minerală
1 plic de drojdie uscată
2 linguri ulei de măsline
100 g măsline verzi
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă sare
1 linguriţă miere
Preparare: Amesteci drojdia cu zahărul şi o lingură de făină, puţină apă minerală până se formează un aluat, care trebuie să stea la crescut 30 de minute.Amesteci aluatul dospit cu restul de făină, uleiul de măsline, o linguriţă de sare, o linguriţă de miere, restul de apa minerală şi frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care îl laşi să crească o oră.Încorporezi în aluat măslinele, fără sâmburi, întregi, apoi modelezi o pâine, o crestezi cu un cuţit deasupra, o aşezi într-o formă unsă cu unt sau ulei, şi o laşi la crescut circa 45 de minute, acoperită cu un prosop.Introduci pâinea în cuptorul bine încălzit şi o laşi să se coacă aproximativ 45 de minute, până se rumeneşte frumos.