O reţetă gustoasă pe zi: Plăcintă cu brânză şi spanac
IngredientePentru aluat150 g făină100 g margarină3 linguri apă1 praf de sarePentru umplutură250 g spanac congelat1 fir de praz100 g ciuperci1 ardei gras1 ceapă200 g şuncă 4 ouă300 ml lapte250 g telemea rasă1 linguriţă oreganosare piper ulei
Preparare
1. Amesteci făina cu sarea, adaugi margarina tăiată cubuleţe şi frămânţi cu degetele până obţii un aluat sfărâmicios. Adaugi apa puţin câte puţin şi continui să frămânţi până ce aluatul nu mai e lipicios. Laşi la rece 30 de minute, apoi întinzi o foaie şi îmbraci o tavă cu diametrul de 20 cm, unsă şi tapetată. Înţepi foaia cu furculiţa în câteva locuri şi coci în cuptorul preîncălzit circa 10 minute.
2. Căleşti ceapa tocată mărunt şi prazul (din care opreşti rondele pentru decor). Adaugi ciupercile şi ardeiul, tăiate după dorinţă. Când a scăzut apa lăsată de ciuperci, adaugi spanacul şi mai laşi să fiarbă câteva minute.
3. Într-un vas baţi ouăle ca pentru omletă, adaugi laptele, sare, piper, oregano, şunca şi baţi în continuare să se omogenizeze. Adaugi spanacul şi torni umplutura pe blatul semicopt, adaugi amestecul de ouă, presari brânza pe deasupra şi rondelele de praz. Laşi la cuptor încă 30 de minute, până se aureşte. Se serveşte caldă sau rece, după gust.