O reţetă gustoasă pe zi: Sfeclă umplută cu carne
Reţeta gustoasă de azi este sfeclă umplută cu carne.
Ingrediente Sfeclă umplută cu carne:
6 bucăți de sfeclă de dimensiune mică, 140 g carne tocată de pui, 1 cățel de usturoi, mentă proaspătă tocată fin, 2 lingurițe semințe de pin, coriandru proaspăt tocat fin, 3 linguri ulei, zeama de la 1 lămâie, sare, piper.
Mod de preparare Sfeclă umplută cu carne:
Preîncălzești cuptorul la 170 °C. Căleşti carnea de pui timp de 7-8 minute cu usturoiul. Între timp, cureți sfecla de coajă și o pui la fiert. Când este gata, o lași să se răcorească și o scobești într-o parte, iar în partea opusă o tai puțin, astfel încât să poată fi așezată pe un platou. Adaugi în carnea de pui, uleiul, zeama de lămâie, menta, corinadrul și semințele de pin, sarea și piperul, după gust și amesteci cât să se omogenizeze. Pui compoziția în interiorul sfeclelor și le așezi într-o tavă pe care o acoperi cu folie de aluminiu. Dai tava la cuptor de 10-12 minute.