O reţetă gustoasă pe zi: Sirop din muguri de brad
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 1 kg muguri de brad
- 3 l apă
- zahăr
Preparare
Alegi muguri de brad de 3-4 cm lungime, îi speli şi îi pui la fiert în apă. Îi fierbi aproximativ o oră, până se înmoaie, apoi dai oala deoparte şi o laşi să se răcească. Strecori siropul printr-un tifon dublu, apoi îl amesteci cu zahărul.Dacă ai 1 ½ l sirop, pui 1 ½ kg zahăr. Aşezi din nou totul la fiert şi laşi să clocotească până se leagă. Faci proba picurând pe o farfurie rece un strop de sirop. Dacă rămâne bob şi nu se împrăştie, siropul este gata.Îl torni fierbinte în sticle, pui capacul şi-l laşi să se răcească. Când îl serveşti, îl amesteci cu apă simplă sau minerală.