O reţetă gustoasă pe zi: Sufleu de dovlecei
Reţeta gustoasă de azi este sufleu de dovlecei.
Ingrediente Sufleu de dovlecei:
4 dovlecei, sare, 3 linguri unt, 2 linguri făină, 1 ½ ceaşcă lapte, 1-2 linguri smântână, 60 g caşcaval, 3 ouă, 1 ceapă, 1 ardei, ulei, 3 căţei de usturoi, 50 g caşcaval, pentru décor, 30 g unt, 2 cârnaţi semiafumaţi.
Preparare Sufleu de dovlecei:
Cureţi dovleceii, îi dai prin răzătoare, îi sărezi şi-i laşi la scurs într-o sită. Separat, prepari un sos gros din unt, făină, lapte şi smântână. Fierbi toate ingredientele, amestecând continuu, până se îngroaşă. Stingi focul şi laşi puţin la răcit sosul. Apoi, încorporezi treptat caşcavalul ras şi gălbenuşurile. Mărunţeşti ceapa, ardeiul, le căleşti, adaugi cârnaţii mărunţiți, mai ţii câteva minute şi le laşi la răcit. Storci bine dovleceii raşi, îi amesteci în compoziţia cu smântână, pui legumele călite, usturoiul pisat. Încorporezi treptat albuşurile bătute spumă tare şi răstorni totul într-o tavă tapetată. Razi caşcaval şi pui câte puţin unt din loc în loc. Dai totul la cuptor 30 de minute.