O reţetă gustoasă pe zi: Supă de leurdă cu legume
Ingrediente1 kg de urzici1 fir de praz (partea albă) 2-3 morcovi mici 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de păstârnac câteva bucheţele de conopidă congelată 1 legătură de leurdă (sau 2 fire de usturoi verde)1 lingură făină3 linguri ulei sare
Preparare
1. Alegi cu multă grijă urzicile, îndepărtezi tulpinile mai groase şi le speli în multe ape. Le opăreşti în apă clocotită cu sare 5-6 minute, le strecori şi le toci mărunt. Păstrezi apa în care au fiert.
2. Cureţi legumele şi le fierbi întregi în apă cu sare. Conopida o pui la sfârşit, cât să dea un clocot. Când sunt bine fierte, le scoţi deoparte şi le păstrezi calde.
3. În zeama rămasă de la legume adaugi urzicile tocate, frecate în prealabil cu ulei şi făină şi subţiezi cu zeama de urzici. Laşi totul să fiarbă, la foc mic 10 minute. Adaugi leurda tocată mărunt, potriveşti gustul de sare şi serveşti supa fierbinte, garnisită cu legumele fierte. După gust, în loc de pâine, poţi servi crochete de caşcaval.