O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu cremă și rubarbă

Ultima actualizare:

    Tartă cu cremă și rubarbă
Tartă cu cremă și rubarbă

Reţeta gustoasă de astăzi este tartă cu cremă şi rubarba.

Ingrediente Tartă cu cremă și rubarbă:

Pentru blat: 100 g unt, 2 ouă, 1 praf sare, 3 linguri zahăr, 250 g făină, 150 ml smântână pentru frișcă, 1 linguriță praf de copt; Pentru umplutură: 3 ouă, 150 ml lapte, 150 ml smântână pentru frișcă, 2 linguri zahăr, 100 g zahăr brun, 600 g rubarbă, unt pentru uns.

Preparare Tartă cu cremă și rubarbă:

Speli rubarba, o tai fâșii, o pui într-o tavă și o presari cu zahăr brun. Dai tava la cuptor 15 minute, acoperită cu folie de aluminiu. Mai lași rubarba încă 5 minute la cuptor neacoperită.

Pentru blat, amesteci zahărul cu făina, sarea și praful de copt. În mijlocul amestecului adaugi ouăle, untul tăiat cubulețe și smântâna pentru frișcă. Aluatul obținut îl învelești în folie

alimentară și-l dai la frigider o oră. Întinzi aluatul pe o tavă de tartă unsă cu unt. Înțepi aluatul din loc, îl acoperi cu boabe de fasole și-l dai la cuptor, la 190 ºC, 20 de minute. Ulterior, scoți fasolea și-l mai lași la cuptor încă 5 minute. Într-o cratiță, pui smântâna pentru frișcă și laptele și așezi amestecul pe foc până începe să fiarbă. Separat, mixezi ouăle cu zahărul, apoi adaugi amestecul fierbinte. Torni crema peste blat și decorezi cu bucățile de rubarbă. Dai tarta la cuptor

35 de minute, la 180 °C.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prinții Jacques și Gabriella de Monaco profimedia 0936805340 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
IMG 3157 PNG
chef scarlatescu jpg
suc de lămâie beneficii jpeg
zodii norocoase jpg
Metropolitan Life picture jpg
pexels karolina grabowska 5979667 jpg
horoscop jpg
tarta struguri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net