O reţetă gustoasă pe zi: Tartă cu nuci şi coacăze


    Tartă cu nuci și coacăze
Tartă cu nuci și coacăze

Ingrediente

1 pachet aluat de foietaj

Pentru umplutură

800 g rubarbă

90 g zahăr

250 g coacăze

50 g nuci

Pentru cremă

2 ouă

50 g făină

90 g zahăr

coaja rasă de la o portocală

100 g smântână

1 pachet zahăr vanilat

Preparare

Cu o zi înainte de a pregăti tarta, cureţi tijele de rubarbă, le speli şi le zvânţi. Le tai în bucăţi (1,5-2 cm lungime), le pui într-un castron, le presari cu zahăr şi dai la frigider, cu capac. Le laşi la macerat peste noapte, să iasă apa din ele.A doua zi, scurgi rubarba, adaugi coacăzele curăţate şi spălate şi amesteci.Întinzi aluatul în forma de tartă, îl acoperi cu o folie de aluminiu şi îl pui în cuptor, la foc mediu, pentru 5 minute.Baţi ouăle cu zahărul să obţii un amestec spumos. Încorporezi făina, coaja rasă de portocală, smântâna şi zahărul vanilat. Torni compoziţia peste aluatul de tartă.Aranjezi deasupra fructele scurse şi jumătăţile de nucă. Pui forma în cuptorul preîncălzit şi laşi să se coacă 40 de minute. Scoţi din cuptor şi laşi să se răcească în formă.

SFATURI: Atenţie, de la rubarbă se consumă numai tijele, căci frunzele sunt otrăvitoare! Dacă vrei ca tarta să aibă

forma de stea din fotografie, ridică puţin aluatul pe margini, din loc în loc.

cub bia khalifa fulgy png
cub bia khalifa png
cub valentina pelinel png
maxresdefault jpg
calendar ortodox 2022 29 ianuarie aducere moaste sf ignatie teoforul png
sfintii trei ierarhi 1 jpeg
Takashi Jonish romanii au talent jpg
cub cristina cioran png
image
image
image
image
image
image
horoscop 26 martie jpg
horoscop zilnic 26 iulie 0 jpeg
cub horoscop iertare png
verighete aur alb jpeg
Fumat - tigara - femeie care fumeaza FOTO Shutterstock
thumbnail Andrei Dutu jpeg