O reţetă gustoasă pe zi: Tartă Tatin
IngredientePentru blat300 g făină 1 ou şi1 gălbenuş 150 g unt100 g zahăr coaja rasă de la o lămâiePentru umplutură1 kg mere acrişoare150 g unt170 g zahăr pudră
Preparare
1. Amesteci făina cu oul întreg şi gălbenuşul, untul, zahărul şi coaja rasă de la o lămâie. Frămânţi aluatul şi îl bagi la frigider 20 de minute.
2. Cureţi merele de coajă, de căsuţa seminţelor, şi le tai felii. În tava de tartă pui untul şi zahărul şi amesteci pe aragaz, la foc mic. Adaugi feliile de măr şi le căleşti 10 minute, întorcându-le pe ambele părţi. Dai apoi tava la cuptor 20 de minute, să se caramelizeze zahărul. Scoţi tava din cuptor şi laşi să se răcească puţin.
3. Întinzi aluatul într-o foaie de dimensiunea tăvii şi îl pui peste mere. Dai din nou tava la cuptor 25 de minute până se coace aluatul, fără să se rumenească. Când este gata, laşi tava să se răcească puţin, desprinzi marginea tartei cu un cuţit, acoperi tava cu o farfurie şi răstorni tarta pe ea. Tradiţional, tarta Tatin se serveşte simplă, dar pentru un plus de savoare se poate combina cu îngheţată sau cremă de vanilie.