O reţetă gustoasă pe zi: Tort Pavlova
Ingrediente Tort Pavlova:
Pentru meringue: 4 albușuri, 180 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 3 lingurițe amidon din porumb, 1 linguriță oțet de mere, ½ linguriță suc de lămâie; Pentru cremă: 250 g smântână; pentru frișcă, 2 lingurițe zahăr pudră, 200 g căpșuni și zmeură.
Preparare Tort Pavlova:
Pentru merengue, mixezi în blender zahărul tos și zahărul vanilat până devine nisipos. Iei 3 linguri de zahăr, le amesteci cu amidonul și le lași deoparte. Restul de zahăr îl combini cu albușurile și cu zeama de lămâie. Bați amestecul la viteză medie până obții o spumă pufoasă. Adaugi zahărul puțin câte puțin. La final, adaugi amestecul de zahăr cu amidon și oțetul și omogenizezi cu o lingură, de sus în jos. Spuma obținută o pui pe tava cu hârtie de copt. Coci merengue 1-1,30 oră la 100 ºC. Merengue e gata atunci când e crocant la exterior și moale în interior. Îl lași să se răcească. Pentru cremă, mixezi smântâna rece împreună cu zahărul. Pe un platou, între cele două blaturi de meringue pui crema. Decorezi tortul cu căpșuni și zmeură.