O reţetă gustoasă pe zi: Tort rapid cu căpșuni
Reţeta gustoasă de azi este tort rapid cu căpşuni.
Ingrediente Tort rapid cu căpșuni:
Pentru blat: 100 g făină, 150 g zahăr, 4 ouă, 2 lingurițe zahăr vanilat, 25 g amidon, 3 linguri cacao, 3 linguri apă fierbinte, 2 lingurițe praf de copt; Pentru cremă: 400 g smântână grasă, 220 g mascarpone, 120 g zahăr pudră; Pentru decor: 400 g căpșuni.
Preparare Tort rapid cu căpșuni:
Pentru blatul de tort, mixezi ouăle cu apa la viteză mare, aproximativ 1 minut. Adaugi treptat zahărul. Separat, amesteci toate ingredientele uscate după care le încorporezi în cele umede. Mixezi totul la viteză mică. Torni aluatul într-o tavă rotundă tapetată și-l coci 30 de minute, la 160 °C. Pentru cremă, mixezi smântâna cu zahărul pudră. Adaugi brânza mascarpone și bați până obții o compoziție cremoasă. Tai aluatul în trei părți egale pe care le ungi cu cremă și le decorezi cu căpșunile tăiate felii. Dai tortul la frigider 3 ore.