O reţetă gustoasă pe zi: Turnulețe cu mandarine
Ingrediente
- Pentru bezea
- 6 albuşuri
- 250 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
- 1 lingură zeamă de portocală
- Pentru cremă
- 250 ml frişcă lichidă
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri lapte praf
- 1 pliculeţ gelatină
- 2 mandarine
- 1 picătură colorant alimentar galben
Preparare: Pui albuşurile într-un castron foarte curat, adaugi circa 1/3 din cantitatea de zahăr, sare şi baţi cu telul sau cu mixerul până devine o spumă tare. Amesteci restul de zahăr foarte uşor şi zeama de portocală. Pe o tavă unsă sau tapetată cu hârtie de copt aşezi cu ajutorul unui poş spirale de bezea (ca în imagine). Le coci timp de 45 de minute la foc mic şi cu uşa cuptorului întredeschisă. Le laşi la răcit.Baţi frişca, o dai la rece şi gelatina o pui la înmuiat în puţină apă timp de 10-15 minute, după care o topeşti pe foc. Amesteci ouăle cu zahărul, laptele praf, coaja şi zeama de la o portocală, o picătură de colorant şi le pui pe aburi amestecând continuu ca să nu se lipească. Dai crema la răcit, după care o amesteci cu gelatina răcită şi frişca.
3 Cureţi feliile de mandarine de pieliţe. Aşezi cremă şi o felie de mandarină între două spirale, ornezi cu cremă şi felii de mandarine.