O reţetă gustoasă pe zi: Varză cu ciuperci și cârnați
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 500 g varză nouă
- 300 g ciuperci champignon
- 300 g ciuperci pleurotus
- 300 g carne de porc
- 100 ml vin alb
- 2 cârnaţi picanţi
- 2 linguri bulion
- 1 ceapă
- 2 foi de dafin
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Preparare
Toci varza mărunt, o freci cu puţină sare, apoi cureţi ciupercile spălate bine şi le tai felii. Căleşti ceapa tocată mărunt în ulei, adaugi carnea tăiată bucăţele, torni vinul alb şi o cană de apă şi laşi să se înăbuşe, la foc mic, 20-30 de minute.Opăreşti ciupercile în apă clocotită cu sare 5 minute, apoi le scoţi şi le adaugi peste carne. Pui varza şi laşi mâncarea să fiarbă, pe foc mic, încă 15 minute. Adaugi bulionul, foile de dafin, cârnaţii tăiaţi felii mai groase, condimentezi cu sare, piper şi introduce vasul la cuptor pentru încă 15 minute, ca să scadă.