O româncă a devenit virală pe internet, după ce a prezentat o rețetă simplă de cheesecake. Cum se prepară

Kiki Parnescu a devenit virală pe rețelele de socializare, după ce a pregătit o rețetă rapidă de cheesecake. Bineînțeles, nu sunt necesare multe ingrediente, însă, la final, îți va ieși un desert delicios și care arată extraordinar.

Rețeta de cheesecake cu care o româncă a făcut furori pe internet / foto: arhiva Click!
Rețeta de cheesecake cu care o româncă a făcut furori pe internet / foto: arhiva Click!

O româncă, Kiki Parnescu, a devenit virală cu o rețetă inedită de cheesecake cu zmeură. Tănăra a publicat un videoclip pe platforma de socializare TikTok și a atras imediat atenția internauților. Ea a achiziționat ingredientele din Lidl și explică pas cu pas ce trebuie să faci. Iată cum să prepari cel mai delicios cheesecake.

Ingrediente

- 200 g biscuiți;

- 100 g unt;

- 500 g mascarpone;

- 500 g brânză de vaci;

- două plicuri zahăr pudră;

- zmeură.

Mod de preparare

Se mărunțește fin 200 g de biscuiți cu ajutorul unui blender. Se topește 100 g unt și se toarnă uniform peste biscuiți. Se amestecă bine până se obține o compoziție omogenă, se pune într-o tavă și se apasă ușor pentru a forma o bază.

Cu ajutorul unui pahar cu fundul plat, se presează biscuiții în tavă pentru a forma o bază fermă și uniformă. Se pun într-un bol mare 500 g mascarpone, 500 g brânză de vaci și 2 plicuri de zahăr pudră cu aromă de vanilie (aproximativ 80 g în total). Se amestecă până compoziția devine fină și cremoasă, apoi se pune la rece. Într-o oală, punem apă și zahăr, în cantități după gust, apoi adăugăm zmeura proaspătă. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic până începe să clocotească, astfel încât frcutele să-și elibereze aroma și culoarea. Oprește focul și lasă compoziția să se răcească complet.

Se toarnă crema uniform peste biscuiți și se întinde bine pentru a acoperi întreaga suprafață. Când zmeura a revenit la temperatura camerei, se ia o cană cu zmeură și se adaugă gelatina pentru a o umezi. Apoi se pune pe baie de aburi până devine lichidă din nou. Se toarnă gelatina topită peste zmeură și se amestecă ușor. Asamblează cheesecake-ul și lasă-l la rece câteva ore pentru ca gelatina să se închege. După acest timp, desertul este gata de servit. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop saptamana 23 29 septembrie webp
1751530642 69K8 1 Kzr2HFE A3fKAHP jpg
frigider, foto shutterstock jpg
WhatsApp Image 2025 07 09 at 11 33 48 jpeg
AD 4nXdr7u8 iLCUIQswNQIFdjMQjrNrKBfMe5rtFPkbVCK onmsMgUzztY1coPJC5P4peR7A8w2h Wm9FpW9yxx2Lv lEO9EPXRGwzD5eZ gSPYRgH5EGEDKFZ L7mXDASnQ7fVGzYgeA
Poza de cover  Rolul crucial al invertoarelor in eficienta panourilor solare Vezi aici pas cu pas Casa, panouri solare montate pe acoperis, curte, natura jpg
Tatuaje barbaţi   Între blazon secret și manifest de stradă Ce ți scrii când nu citești nimic jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net