O româncă a devenit virală pe internet, după ce a prezentat o rețetă simplă de cheesecake. Cum se prepară

Kiki Parnescu a devenit virală pe rețelele de socializare, după ce a pregătit o rețetă rapidă de cheesecake. Bineînțeles, nu sunt necesare multe ingrediente, însă, la final, îți va ieși un desert delicios și care arată extraordinar.

Rețeta de cheesecake cu care o româncă a făcut furori pe internet / foto: arhiva Click!
Rețeta de cheesecake cu care o româncă a făcut furori pe internet / foto: arhiva Click!

O româncă, Kiki Parnescu, a devenit virală cu o rețetă inedită de cheesecake cu zmeură. Tănăra a publicat un videoclip pe platforma de socializare TikTok și a atras imediat atenția internauților. Ea a achiziționat ingredientele din Lidl și explică pas cu pas ce trebuie să faci. Iată cum să prepari cel mai delicios cheesecake.

Ingrediente

- 200 g biscuiți;

- 100 g unt;

- 500 g mascarpone;

- 500 g brânză de vaci;

- două plicuri zahăr pudră;

- zmeură.

Mod de preparare

Se mărunțește fin 200 g de biscuiți cu ajutorul unui blender. Se topește 100 g unt și se toarnă uniform peste biscuiți. Se amestecă bine până se obține o compoziție omogenă, se pune într-o tavă și se apasă ușor pentru a forma o bază.

Cu ajutorul unui pahar cu fundul plat, se presează biscuiții în tavă pentru a forma o bază fermă și uniformă. Se pun într-un bol mare 500 g mascarpone, 500 g brânză de vaci și 2 plicuri de zahăr pudră cu aromă de vanilie (aproximativ 80 g în total). Se amestecă până compoziția devine fină și cremoasă, apoi se pune la rece. Într-o oală, punem apă și zahăr, în cantități după gust, apoi adăugăm zmeura proaspătă. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic până începe să clocotească, astfel încât frcutele să-și elibereze aroma și culoarea. Oprește focul și lasă compoziția să se răcească complet.

Se toarnă crema uniform peste biscuiți și se întinde bine pentru a acoperi întreaga suprafață. Când zmeura a revenit la temperatura camerei, se ia o cană cu zmeură și se adaugă gelatina pentru a o umezi. Apoi se pune pe baie de aburi până devine lichidă din nou. Se toarnă gelatina topită peste zmeură și se amestecă ușor. Asamblează cheesecake-ul și lasă-l la rece câteva ore pentru ca gelatina să se închege. După acest timp, desertul este gata de servit. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cele patru zodii norocoase, foto Shutterstock jpg
divort, foto shutterstock jpg
horoscop 22 ianuarie webp
mezeluri foto shutterstock
omleta istock jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
gogosari adobestock jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net