O româncă a devenit virală pe internet, după ce a prezentat o rețetă simplă de cheesecake. Cum se prepară
Kiki Parnescu a devenit virală pe rețelele de socializare, după ce a pregătit o rețetă rapidă de cheesecake. Bineînțeles, nu sunt necesare multe ingrediente, însă, la final, îți va ieși un desert delicios și care arată extraordinar.

O româncă, Kiki Parnescu, a devenit virală cu o rețetă inedită de cheesecake cu zmeură. Tănăra a publicat un videoclip pe platforma de socializare TikTok și a atras imediat atenția internauților. Ea a achiziționat ingredientele din Lidl și explică pas cu pas ce trebuie să faci. Iată cum să prepari cel mai delicios cheesecake.
Ingrediente
- 200 g biscuiți;
- 100 g unt;
- 500 g mascarpone;
- 500 g brânză de vaci;
- două plicuri zahăr pudră;
- zmeură.
Mod de preparare
Se mărunțește fin 200 g de biscuiți cu ajutorul unui blender. Se topește 100 g unt și se toarnă uniform peste biscuiți. Se amestecă bine până se obține o compoziție omogenă, se pune într-o tavă și se apasă ușor pentru a forma o bază.
Cu ajutorul unui pahar cu fundul plat, se presează biscuiții în tavă pentru a forma o bază fermă și uniformă. Se pun într-un bol mare 500 g mascarpone, 500 g brânză de vaci și 2 plicuri de zahăr pudră cu aromă de vanilie (aproximativ 80 g în total). Se amestecă până compoziția devine fină și cremoasă, apoi se pune la rece. Într-o oală, punem apă și zahăr, în cantități după gust, apoi adăugăm zmeura proaspătă. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic până începe să clocotească, astfel încât frcutele să-și elibereze aroma și culoarea. Oprește focul și lasă compoziția să se răcească complet.
Se toarnă crema uniform peste biscuiți și se întinde bine pentru a acoperi întreaga suprafață. Când zmeura a revenit la temperatura camerei, se ia o cană cu zmeură și se adaugă gelatina pentru a o umezi. Apoi se pune pe baie de aburi până devine lichidă din nou. Se toarnă gelatina topită peste zmeură și se amestecă ușor. Asamblează cheesecake-ul și lasă-l la rece câteva ore pentru ca gelatina să se închege. După acest timp, desertul este gata de servit. Poftă bună!