Reţete de la cititori: Savarine - Bianca Raluca Panazan
Preparare:Pentru prepararea aluatului se pune faina intr-un castron,laptele se amesteca separat cu drojdia si zaharul,se amesteca bine si se pune peste faina.Se adauga ouale,uleiul si praful de sare,se amesteca cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine.Aluatul este unul usor elastic,se acopera cu o folie alimentara si se lasa 30-40 minute pana isi dubleaza volumul.Formele se ung cu ulei si faina.Aluatul se pune cu o lingura in formele tapetate.Nu se umple de tot,si se lasa inca 20 minute sa mai creasca aluatul.Se pun in cuptorul preincalzit pentru 20 minute(pana se rumenesc),se scot si se lasa sa se raceasca dupa care se scot din forme.Normal se intorc invers si se taie usor capacul(nu se taie de tot),eu insa am uitat si le-am taiat normal(au iesit si asa).Se pregateste siropul intre timp,se pune pe foc apa cu zaharul si esentele,se lasa pana devine un sirop.Savarinele dupa ce le-am taiat capacelul si s-au racit,la fel si siropul(cand se raceste) se pune intr-un castron si se trece fiecare savarina,se lasa putin sa se imbibe bine siropul si se pun pe o farfurie mare.Pentru crema se pune laptele si praful de crema si se amesteca bine cu mixerul pentru 3-4 minute,dupa care se da la frigider pana la umplerea savarinelor.(Eu am folosit doar o crema,dar pentru o umplere corecta trebuiesc 2 creme).Crema se pune intr-un pos pentru a umple savarinele.Se dau la rece peste noapte ,se servesc a doua zi.