Rețete de la cititori: Tort cu gelatină şi ananas – Andreea Anghel

Mod de preparare:

Se amestecă gelatina cu zeama de la compoturile de ananas şi puţină zeamă de la o lămâie. Compoziţia se dă la frigider să se întărească. După, separi gălbenuşurile de albuşuri şi cu o ceaşcă de zahăr freci gălbenuşurile bine, până se topeşte zahărul.

Amesteci albuşurile cu cealaltă ceaşcă de zahăr şi le baţi spumă. Scoţi gelatina de la frigider, o amesteci cu gălbenuşul şi o dai la foc mic. Amesteci continuu şi o laşi până nu poţi ţine degetul în ea, dar nici să frigă prea tare. După ce o laşi două trei minute să se răcească, o amesteci cu albuşurile. Între timp, pregăteşti şi frişca. Frişca o amesteci cu bucăţelele de ananas.

Nu uita să păstrezi frişcă pentru ornat. Frişca o amesteci apoi cu gelatina şi după ce amesteci bine pui toata compoziţia într-o formă (tavă, castron, depinde de forma în care vrei să îţi iasă tortul). Important pune folie în formă şi deasupra compoziţiei pentru că îţi va fi mai uşor când o vei răsturna. O bagi la frigider şi o laşi câteva ore sau o scoţi a doua zi. După ce s-a întărit ornezi tortul cu frişca rămasă şi fructele.

8 boca arsenie  jpeg
FotoJet jpg
Mihaela Borcea 9 jpg
Irene Cara FOTO Profimedia jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
beneficiile colagenului pentru piele jpg
eticheta alimente jpg
machiaj ochi rotunzi jpg
fotografie vestiar serbia jpg
Vladimir Putin FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
somn shutterstock 398208937 jpg
eticheta alimente jpg
machiaj ochi rotunzi jpg
beneficiile colagenului pentru piele jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg