Reţete de la cititori: Tort cu Moş Crăciun - Adriana Szerepi

Ultima actualizare:

Albuşurile se bat spumă tare apoi se adaugă puţin câte puţin zahărul şi zahărul vanilat mixând în continuare până se topeşte zahărul iar spuma arată ca o bezea tare şi lucioasă apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile unul câte unul, uleiul câte puţin şi la urmă făina amestecată cu praful de copt şi cernută. 3/4 din compoziţiee se toarnă într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt iar în restul adăugăm lingura de cacao apoi punem ici colo cu o lingură peste compoziţia galbenă iar la urmă cu coada lingurii amestecăm puţin în compoziţie pentru a da aspectul de marmorat. Se coace la foc potrivit până trece testul scobitorii

Crema: 300 g ciocolată amăruie, 500 ml frişcă, 2 linguri fulgi de ciocolată. Ciocolata se rupe în bucăţi mici şi se pune într-o cratiţă pe abur la topit cu 300 ml frişcă lichidă. Când e gata se răceşte şi se pune la frigider cel puţin 2 ore. 200 ml frişcă se bate, apoi scoatem crema de la rece şi o mixăm până-şi măreşte volumul apoi încorporăm frişca bătută şi fulgii de ciocolată.

Blatul vine tăiat în 3 foi. Eu l-am însiropat cu sirop din ciocolată caldă sau puteţi folosi cacao instant pentru copii. Ornamentul este realizat din fondant.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 mamaliga jpg jpeg
horoscop chinezesc png
WhatsApp Image 2025 03 24 at 14 08 11 jpeg
chec cu mac si lamaie jpeg
serious business man checking time watch outdoors jpg
horoscop jpeg
656x440 peste cu glazura de mustar 403352 (1) jpg
foto click ro jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net