Tort festiv pentru masa de Revelion
Preparare 3 hDificultate mediePorţii 8
Ingrediente:
Pentru blat140 g făină175 ml lapte150 g zahăr3 ouă50 g unt70 g ciocolată neagră1 pliculeţ praf de copt
Pentru cremă400 ml smântână cu 42% grăsime45 g zahăr pudră125 g ciocolată cu laptecâteva linguri de compot pentru însiropat
Pentru decor60 g smântână cu 42% grăsime20 g zahăr10 g cacaomiez de nucă
Pentru blat, amesteci o parte din zahăr (110 g) cu o parte din lapte (100 ml), le pui pe foc şi le laşi până încep să fiarbă. Între timp, topeşti ciocolata cu untul pe baie de aburi şi amesteci continuu.
Gălbenuşurile, separate de albuşuri, le baţi cu mixerul până devin o cremă. În timp ce le mixezi, torni restul de lapte proaspăt fiert şi continui să baţi 10-15 minute şi le adaugi în compoziţia de ciocolată cu unt topit. Baţi cu mixerul albuşurile cu zahărul rămas până devin o spumă, le adaugi în compoziţie şi le încorporezi cu un tel. Torni în ploaie făina şi praful de copt şi amesteci până se omogenizează toate ingredientele