Reţete de la cititori: Tort cu flori - Adriana Szerepi


    Tort cu flori
Tort cu flori

Ingrediente:Blat: 6 ouă, 300 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 6 linguri ulei, 175 g făină, 50 g nucă, 1 praf de copt. Albuşurile se bat spumă tare apoi se adaugă treptat zahărul şi se mixează până ce spuma stă pe tel ca la bezea apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, uleiul şi la urmă făina amestecată cu nuca ţi praful de copt. Se coc 3 foi.

Crema 1: 1 iaurt cu vişine de 350 g, 5 linguri zahăr pudră, 1 plic gelatină granule, 1 compot vişine şi 250 ml frişcă. Vişinele se desfac de sâmburi şi se lasă la scurs, gelatina o hidratăm cu zeama de compot apoi o topim pe abur. Iaurtul îl amestecăm cu zahărul până se topeşte apoi adăugăm gelatina topită, frişca bătută şi jmătate din vişine.

Crema 2: 250 g ciocolată amăruie, 350 ml frişca lichidă. Ciocolata şi 250 ml frişcă se pune la topit pe abur după care se răceşte şi se dă la frigider 2-3 ore. Se mixează şi se adaugă restul de frişcă bătută şi restul de vişine, opţional. Se pot pune şi fulgi de ciocolată. Ornamentele sunt din fondant. Blaturile le-am însiropat cu sirop de ciocolată albă.

8 boca arsenie  jpeg
Irene Cara FOTO Profimedia jpg
beneficiile colagenului pentru piele jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
FotoJet jpg
Mihaela Borcea 9 jpg
machiaj ochi rotunzi jpg
Canada FOTO EPA EFE jpg
mancare nesanatoasa alimente produse FOTO Shutterstock
image
image
image
image
machiaj ochi rotunzi jpg
beneficiile colagenului pentru piele jpg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
1 horoscop zodia taur jpg jpeg
mediu inconjurator jpeg