Reţete de la cititori: Prăjitură marmorată - Aurelia Georgiana Condruţ
Ultima actualizare:
Ingrediente: 4 ouă, 1 cană zahăr, 5 linguri apă, 3 linguri ulei, 1 pliculeț vanilie, 1 cană făină, 5 lingurițe cacao, 1 pliculeţ praf de copt, 100 g frişcă şi ciocolată rasă.
Mod de preparare: Se amestecă zahărul cu 5 linguri de apă şi se fierbe pînă se topeşte într-un castron, se bat spumă albuşurile şi se adaugă, treptat siropul fierbinte, gălbenuşurile, uleiul, vanilia, praful de copt şi făina.
Jumătate din compoziție se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se dă la cuptor aproximativ 5-10 minute. În cealaltă jumătate de compoziție se adaugă cacao şi se toarnă peste compoziția albă din cuptor. Se coace în cuptor la foc potrivit. Se ornează cu frişcă şi ciocolată rasă după preferință.