Orez cu legume – Brînduşa Aluculesei
Ingrediente:
-2-3 fire de praz,
-3-4 linguri de ulei,
-1 morcov,
-1 păstârnac,
-1 gogoşar,
-sare după gust,
-1/2 linguriţă tarhon,
-1/2 linguriţă oregano,
-500 g ciuperci culese de mine de pe imas,
-3 linguri de orez.
Mod de preparare:
Se curaţă prazul, se toacă şi se pune la undit, adăugăm 1/2 morcov ras, păstârnacul tăiat cubuleţe, gogoşarul tocat şi ciupercile tăiate felii şi le lăsăm să fiarbă în suc propriu. Adăugăm sare, tarhon şi oregano. Când rămâne doar uleiul şi sucul a scăzut. Oprim focul. Într-o oală punem orezul la fiert cu apă, sare şi 1/2 morov ras şi fierbem la foc potrivit.
Când totul este gata, ungem un castronel cu ulei şi punem o lingură de orez,o lingură de legume, o lingură de orez şi iar o lingură de legume şi continuăm până se umple castronelul, îl lăsăm să se răcească puţin şi îl răsturnăm pe un platou. Îl ornăm cu gogoşari în sos. Să aveţi poftă dragilor!