Pâine de casă cu un gram de drojdie. Rețeta lui Sorin Bontea

Ultima actualizare:

    Sorin Bontea a dezvăluit rețeta lui preferată de pâinefoto: arhivă personală
Sorin Bontea a dezvăluit rețeta lui preferată de pâinefoto: arhivă personală

Sorin Bontea a venit în întâmpinarea gospodinelor cu o rețetă pâine de casă, ușor de pregătit, pentru care este nevoie de doar un gram de drojdie. Într-un clip publicat pe pagina lui de Facebook, bucătarul-jurat de la Chefi la cuțite a arătat pas cu pas cum se face pâinea de casă.

Rețeta lui Sorin Bontea s-a bucurat de mare succes, dacă ar fi să ne luăm după numărul mare de distribuiri, peste 25.000, și de vizualizări, 118.000, în doar două zile.

1 kg făină

20 g sare

1 g drojdie

780 ml apă caldă

Mod de preparare pâine de casă - rețeta lui Sorin Bontea

Sorin Bontea iubește să facă pâine de casă
Sorin Bontea iubește să facă pâine de casă

"Dacă tot stau acasă, am zis să fac pâine. Mie îmi place foarte mult pâinea, așa că m-am hotărât să o fac. Fac o dată la 2 – 3 zile. Și pentru că se găsește foarte greu drojdie în perioada asta, am să fac o rețetă cu foarte puțină drojdie”, a spus Sorin Bontea.

După ce a amestecat ingredientele, chef-ul a arătat și explicat procesul de frământare și pașii ce trebuie îndepliniți pentru a băga pâinea la cuptor.

 „O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund. O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie. Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire de patru ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore.”

A doua zi, pe blatul de lucru presărat cu făină, coca se împarte în două, iar fiecare parte este împăturită și modelată, apoi lăsată la dospit pentru încă 50 de minute.

Într-o cratiță cu capac bine încinsă în prealabil a fost pusă pâinea și băgată la cuptor, la 250 de grade, pentru 30 de minute. Se dă capacul la o parte și lăsată la cuptor încă 15-20 de minute.

Citește și:

Cum faci cea mai bună friptură de miel. Rețeta lui Sorin Bontea

Nu mai aveți făină în casă? Iată cum puteți face pâine fără făină

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
carne vita1 jpeg
zodii pixabay jpg
fasole jpg
tratamente naturiste anti imbatranire jpeg
Bomboane cu biscuiti si fulgi de nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 107127485 jpg
1 par alb jpg jpeg
ciorba de fasole boabe cu afumatura si rantas jpg
zodii norocoase webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net