Papanaşi cu telemea – Bianca Raluca Panazan
Ultima actualizare:
Ingrediente
• 400 g brânză de vaci
• 50 g brânză telemea
• 350 g făină
• 3 linguri cu vârf zahăr
• 3 linguri cu vârf pesmet
• 3 plicuri zahăr vanilat
• coajă rasă de lămâie
• zeamă de la 1 lămâie
• ulei pentru prăjit
Pentru ornat: Zahăr pudră, dulceaţă sau piure de mure, smântână;
Mod de preparare
Brânzeturiile se amestecă cu zahărul, coaja de lămâie şi ouăle. Se adaugă bicarbonatul stins în zeamă de lămâie, apoi se încorporează făina şi pesmetul. Se omogenizează şi se lasă aluatul deoparte 10 minute, după care se modelează papanaşii şi se pun la prăjit în ulei încins.Se scot pe un şervet de hârtie. Se pudrează cu zahăr pudră şi se servesc cu piure de mure sau dulceaţă şi smântână.