Paste cu creveţi şi sos alb – Cristina Ramona Voinea
Mod de preparare
Mai întâi de toate punem apa la fiert pentru tagliatele. Apa trebuie să conţină doar sare, deoarece pastele de cea mai bună calitate nu au cum să se lipească. După ce am pus apa şi o lăsăm să dea în clocot, pregătim usturoiul pe care îl tocăm fin, ceapa pe care o tăiem brunoaze (3-5 mm) şi pătrunjelul. Creveţii îi verificăm să fie curăţaţi, iar dacă nu sunt, îi curăţăm noi prin a face o crestătură pe spatele crevetelui pentru a scoate acel fir negru (intestinul).
Luăm o tigaie, o punem pe foc şi adăugăm ulei de măsline, nu foarte mult, după care adăugăm în tigaie usturoiul, ceapa şi creveţii şi îi călim bine până ce creveţii îşi schimbă culoarea. Dacă sunt prefierţi creveţii, ne uităm la ceapă, după ce s-au călit bine şi şi-au împărtăşit baia de ulei, stropim şi stingem cu vin. Tagliatelele se fierb în jur de 8 minute, nu mai mult pentru că pe urmă se fac foarte moi, le spălăm sub un jet de apă după ce au stat în apă clocotită şi le punem în tigaie. Dacă dorim, putem adaugă şi smântână. La sfârşit, dăm gust cu sare şi piper, după care presăram pătrunjel. Poftă bună!