Pepenele roșu, vedeta celor mai savuroase rețete
Pepenele este un fruct versatil care poate fi folosit în nenumărate rețete. Dincolo de a fi savurat simplu, poate fi ingredientul vedetă în diverse preparate, de la dulciuri delicioase până la băuturi răcoritoare. Lasă-te inspirat și experimentează cu diferite combinații de arome!
Dulceață de pepene roșu clasică
O rețetă tradițională, ușor de preparat, care va aduce o notă de savoare în orice cămară. Combinația dintre dulceața de pepene și pâinea prăjită sau iaurt este pur și simplu delicioasă.
Ingrediente
2 kg pepene roșu copt
1,5 kg zahăr
Zeama de la o lămâie
Opțional, câteva felii de lămâie pentru aromă
Instrucțiuni
Spală bine pepenele, taie-l în două și scoate semințele. Taie pulpa în cubulețe de dimensiuni medii.
Pune într-o oală mare cuburile de pepene, zahărul și zeama de lămâie. Dacă dorești, adaugă și feliile de lămâie pentru o aromă mai intensă.
Lasă compoziția la foc mediu, amestecând din când în când, până când zahărul se topește complet și amestecul începe să se îngroașe. Citește mai multe pe canal33.ro.