Pere-n aluat - Cătălina Borcea
Ingrediente: 1 praf de copt, 100 g unt, 4 ouă, 150 g zahăr, 200 g făină, 3 pere mari, 1 esenţă de vanilie, coaja de la o lămâie.
Mod de preparare:
Albuşurile se bat bine cu zahărul, adăugăm apoi gălbenuşurile, făina în ploaie şi o încorporăm uşor, esenţa de vanilie şi praful de copt stins într-o lingură de suc de lămâie.
Tapetăm tava de cozonac cu hârtie de copt, punem compoziţia şi apoi perele tăiate cubuleţe.
Dăm la cuptor, la foc mediu, 30-55 de minute până când scobitoarea anunţă că e gata şi lăsăm să se răcească un pic înainte de a tăia feliile şi a le pudra cu zahăr vaniliniat.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!