Perișoare la cuptor, rețeta sârbească pe care trebuie să o încerci. Toți prietenii te vor aprecia

Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale cu arome autentice, perișoarele la cuptor sunt o opțiune savuroasă și deosebită. Specific Serbiei, acest preparat poate fi găsit și în diverse variante în România și chiar în Peninsula Iberică. Cu o combinație simplă de carne tocată de porc și vită, orez și ierburi aromate, perișoarele sunt pregătite mai întâi prin fierbere și apoi coapte la cuptor pentru un gust intens și un sos bine legat.

Perișoare la cuptor! Rețeta sârbească pe care trebuie să o încerci
Perișoare la cuptor! Rețeta sârbească pe care trebuie să o încerci

Perișoare la cuptor! Rețeta sârbească pe care trebuie să o încerci

Ingrediente necesare: 1 kg carne tocată (amestec porc și vită), 1 ceașcă de orez, 2 ouă, 1 legătură de mărar proaspăt, 1 borcan mediu de pastă de tomate, 1 ceapă mare, 1 cățel de usturoi, sare, piper, 1 lingură boia de ardei dulce.

Mod de preparare:

Într-un bol, combinați carnea tocată cu orezul, ouăle, ceapa rasă, usturoiul tocat fin, mărarul, sare, piper și boiaua dulce. Amestecați bine până la omogenizare. Formați perișoarele, dar puțin mai mari decât dimensiunea obișnuită, cam cât o minge de ping-pong. Încălziți o cratiță cu apă până la punctul de fierbere. Fierbeți perișoarele timp de 20-30 de minute. Așezați perișoarele într-o tavă, adăugați pasta de tomate și apa în care au fiert, ajustați cu sare și piper și coaceți la 180°C pentru aproximativ o oră. Întoarceți-le ocazional pentru o gătire uniformă. Când sosul este bine legat, scoateți perișoarele de la cuptor și presărați din belșug mărar proaspăt tocat. Se servesc cu smântână, conform site-ului gustos.ro.

Musaca sârbească

În cazul în care îți rămâne carne tocată, iată aici și o rețetă ușoară de musaca sârbească

Pentru această mâncare, vei avea nevoie de 500 g carne tocată (vită, porc sau amestec), 4-5 cartofi mari, o ceapă mare tocată, 2-3 roșii (sau 200 g roșii din conservă), 1-2 linguri pastă de roșii, 1 ou, 200 ml iaurt sau smântână, 1 lingură ulei, sare, piper, cimbru uscat (opțional) și verdeață pentru decor.

Într-o tigaie, călește ceapa în ulei până devine aurie, adaugă carnea tocată și gătește până se rumenește. În continuare, adaugă roșiile tocate, pasta de roșii, sare, piper și cimbru, lăsând să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute. Curăță cartofii și taie-i în felii subțiri. Dacă dorești, îi poți fierbe ușor în apă sărată timp de 5-10 minute.

Preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un vas de copt, așază un strat de felii de cartofi, urmat de un strat de carne tocată, repetând straturile până termini ingredientele, având grijă să închei cu un strat de cartofi. Bate oul cu iaurtul (sau smântâna) și toarnă amestecul deasupra. Coace musacaua timp de 30-40 de minute, până devine aurie și bine gătită. Las-o să se răcească puțin înainte de a o tăia și servește-o caldă, decorată cu verdeață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William la BAFTA, Getty Images (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop jpg
464776728 1097043091777902 177956599385911719 n jpg
1 prajitura cu mere si scortisoara jpg jpeg
FotoJet (2) jpg
Cum le poți fi alături angajaților tăi în momentele importante din viața lor jpg
3 moduri prin care iti poti ajuta adolescentul sa isi creasca stima de sine si sa isi urmeze pasiunile in viitor jpg
horoscop octombrie jpg
pexels Horoscop 28 octombrie
image
actualitate.net
image
actualitate.net