Pizza «Crunchy Crust» - Daniela Gospodariu
Ingrediente
Pentru aluat:
2 porţii
500 g făină albă
250 ml bere neagră
1 plic de drojdie uscată
3 linguri ulei de măsline
1 lingură de seminţe de floarea soarelui sare
Pentru topping:
200 g somon afumat
100 g brânză ricotta
100 g caşcaval afumat
1/2 ceapă roşie
1 lingură de Capere
fulgi de porumb
3 roşii cherry
2 linguri miere
ketchup iute/dulce
Mod de preparare:
1. Într-un castron mare se amestecă făina, berea, seminţele de floarea soarelui, uleiul, sarea şi drojdia uscată. Frământăm puţin până obţinem o coca elastică. Acoperim şi lăsăm la cald să dospească o oră.
2. După ce am lăsat coca la crescut,vom întinde aluatul într-o tavă unsă cu ulei.
3. Pe margine vom pune crema de brânză, vom răsuci, iar apoi vom unge cu miere şi vom presăra fulgi de porumb.
4. Pe restul suprafeţei vom presară toppingul format din: ketchup, somon afumat, ceapă roşie, capere, caşcaval afumat, roşii cherry.
5. Se coace în cuptorul încins la temperatura mare timp de 10-12 minute.
6. Se serveşte caldă, stropită cu ketchup iute sau dulce după preferinţă.