Plăcintă cu mere şi migdale

Ultima actualizare:

Ingrediente: pentru aluat: 600 g făină, 400 g margarină, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 1 lingură oţet, 50 ml apă; pentru umplutură: 1 kg mere, 4 linguri zahăr, 1 linguriţă scorţişoară măcinată, 50 g migdale feliate.

Preparare: Amesteci zahărul vanilat cu margarina, adaugi treptat făina cernută cu praful de copt, oţetul şi apă cât este necesar ca aluatul să fie consistent. Frămânţi bine până când este omogen şi laşi să stea la rece 10 minute. Împarţi aluatul în două şi-l întinzi în foi. Aşezi una dintre foi într-o formă rotundă, unsă cu ulei şi tapetată cu făină, îmbrăcând şi pereţii formei. Cureţi merele de coajă şi seminţe, le tai felii şi le aşezi în formă, în straturi concentrice. Le presari cu zahăr şi scorţişoară. Acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat, o înţepi în câteva locuri, presari migdalele şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru aproximativ 40 de minute, când este frumos rumenită.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop jpg
1 salata de boeuf jpg jpeg
horoscop webp
horoscop webp
pelinciledomnului jpg
dieta istock jpg
zodii, foto shutterstock jpg
ciorba de vacuta FOTO sfatulparintilor ro jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net