Plăcintă cu mere şi migdale

Ultima actualizare:

Ingrediente: pentru aluat: 600 g făină, 400 g margarină, 2 pliculeţe zahăr vanilat, 1 plic praf de copt, 1 lingură oţet, 50 ml apă; pentru umplutură: 1 kg mere, 4 linguri zahăr, 1 linguriţă scorţişoară măcinată, 50 g migdale feliate.

Preparare: Amesteci zahărul vanilat cu margarina, adaugi treptat făina cernută cu praful de copt, oţetul şi apă cât este necesar ca aluatul să fie consistent. Frămânţi bine până când este omogen şi laşi să stea la rece 10 minute. Împarţi aluatul în două şi-l întinzi în foi. Aşezi una dintre foi într-o formă rotundă, unsă cu ulei şi tapetată cu făină, îmbrăcând şi pereţii formei. Cureţi merele de coajă şi seminţe, le tai felii şi le aşezi în formă, în straturi concentrice. Le presari cu zahăr şi scorţişoară. Acoperi cu cea de-a doua foaie de aluat, o înţepi în câteva locuri, presari migdalele şi introduci forma în cuptorul bine încins pentru aproximativ 40 de minute, când este frumos rumenită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Neagu jpg
image
image
image
image
image
image
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net