Prăjitură «Boema»
Ultima actualizare:
Ingrediente
Pentru blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 3 linguri făină, 3 linguri cacao, 1 praf de copt
Pentru bezea: 6 albuşuri, 12 linguri zahăr, 1 linguriţă oţet
Pentru sirop: 200 ml apă, 12 linguri zahăr, 1 esenţă de rom
Pentru cremă: 6 gălbenuşuri, 12 linguri zahăr, 100 ml cafea, 2 linguri cacao, 250 g margarină, 50 g ciocolată albă pentru decor
Preparare
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi baţi până se topeşte. Pui gălbenuşurile treptat şi la final încorporezi făina cernută cu praful de copt şi cacaua. Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Îl introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute.