Prăjitură «Carpaţi» – Iuliana Păcurar
Ingrediente:
Pt foi:
-3 ouă ;
-20 linguri zahăr ;
-20 linguri ulei ;
-20 linguri lapte(apă) ;
-o linguriţă amoniac ;
-făină cât cuprinde.
Crema 1:
-2 căni şi jumătate zahăr ;
-un pachet margarină ;
-2 linguri cacao ;
-15 linguri făină ;
-2 litri lapte.
Crema 2:
-2 pachete margarină ;
-o cană zahăr pudra ;
-5 linguri cacao.
Mod de preparare
Pentru foi: Se amestecă toate ingredientele, iar din coca rezultată se fac 8-9 foi care se coc pe dosul tăvii.
Pnetru crema 1, se caramelizează zahărul iar când este gata se adaugă margarina, cacaoa şi făina, apoi se pune laptele şi se amestecă până se îngroaşă. Se aşază crema fierbinte între foi şi se dă la rece câteva ore.
Pentru crema 2, se freacă margarina cu zahărul pudră şi cu cacao până devine o pastă omogenă.
Pentru a da formă se taie prăjitura în trei părţi egale pe lăţime şi apoi în 3 părţi egale pe lungime. Se obţin 9 dreptunghiuri mai mici. Apoi se ia fiecare parte şi se pune pe lateral şi se taie pe diagonală. Se pune din crema 2 între cele două părţi şi se formează triunghiuri care se dau tot cu crema 2 pe exterior şi apoi se presară nuca de cocos. Poftă bună!