Prăjitură cu foi - Sturzu Cristina
Ingrediente:
Pentru foi:
6 ouă
6 linguri de zahăr
6 linguri de făină
2 linguri de cacao;
Pentru creme:
6 ouă
31 linguri de zahăr
100 g de cocos
250 g unt sau margarină.
Preparare:
Se bat 6 albuşuri spumă cu 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 2 linguri de cacao şi cele 6 gălbenuşuri. Aluatul se imparte in trei părţi egale şi se coace pe dosul tăvii.
Crema I: se bat 6 albuşuri cu 18 linguri de zahăr pe baie de abur. Când sunt gata, se adaugă 100 g nucă de cocos care se întinde pe cele trei foi coapte.
Crema II: 6 gălbenuşuri cu 13 linguri de zahăr pudră, 3 linguri de lapte se fierb pe baie de abur. După ce este fiartă şi răcită, se adaugă margarina sau untul.
Asamblare: O foaie cu albuş se unge cu jumătate de cremă de gălbenuş, se pune a doua foaie cu albuş şi restul de cremă de gălbenuş, apoi se pune ultima foaie cu albuş. Se ornează cu mărgele colorate sau ciocolată rasă.