Prăjitura «Fulg de nea» - Nuţă Viorica
Ingrediente blat: 5 gălbenuşuri, 180 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 200 g făină, 8 g praf de copt, 10 linguri apă.
Crema: 250 g margarină Rama, 350 ml lapte, 100 g nucă de cocos, 1 lingură amidon alimentar, puţină esenţă de rom.
Glazura: 5 albuşuri, 200 g zahăr, nucă de cocos sau ciocolată albă.
Mod de preparare:
Mixăm bine gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi cele 10 linguri de apă până când se topeşte zahărul şi compoziţia îşi dublează volumul.
Adăugăm făina amestecată cu praful de copt şi amestecăm uşor.
Coacem în tava tapetată cu foaie de copt la foc potrivit timp de 15 minute.
Pentru cremă, amestecăm nuca de cocos cu amidonul, adăugăm puţin câte puţin lapte şi apoi punem amestecul la foc mic. Lăsăm să se răcească şi adăugăm puţină esenţă.
Margarina o frecăm puţin într-un bol cât să se desfacă, apoi adăugăm puţin câte puţin din compoziţia de cocos şi amestecăm bine.
Pentru glazură, mixăm albuşurile cu zahărul pe baie de abur până compoziţia devine puţin mai tare, apoi lăsăm să se răcească.
Punem blatul, apoi crema, apoi glazura şi deasupra nuca de cocos sau ciocolata albă rasă.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!