Pulpe false de pui - Aneta Frunză
Ingrediente: cartofi, morcovi, ţelină, mazăre, condimente (sare, piper, cimbru, ardei uscat), usturoi, pătrunjel verde, sticsuri.
Pentru aluat: o ceşcuţă de apă minerală, o lingură de ulei, un praf de sare, făină cât să iasă un aluat ca de pâine.
Mod de preparare:
Mai întâi am făcut aluatul: am pus apa, uleiul şi praful de sare şi apoi făina, l-am frământat bine şi l-am lăsat la odihnă cât timp m-am ocupat de legume.
Am pus toate legumele la fiert. Când au fost gata, cu o furculiţă le-am pasat mai grosolan.
După ce am omogenizat compoziţia, am modelat „pulpele", punând în capătul fiecăreia câte un stics, acesta fiind „osul" de la pulpă.
Când am terminat de modelat, am întins aluatul într-o foaie, pe care am tăiat-o fâşii nu prea late.
Fiecare „pulpă" am luat-o şi am înfăşurat-o într-o bandă de aluat.
Când au fost gata, le-am prăjit în ulei încins, până când s-au rumenit, le-am scos pe un şerveţel absorbant fiind gata să fie mâncate....adică, servite.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!