Punci cu fructe. Cea mai simplă rețetă
Vrei să-ți răsfeți musafirii cu un o băutură delicioasă de Sărbători? Te învățăm noi cum să prepari cel mai delicios punci cu fructe. Noi îți dăm ingredientele și modul de preparare, iar tu petreci maximum 15 minute în bucătărie. Nu te-am convins încă? E cea mai simplă rețetă de punci cu fructe!
Punciul este o băutură aromată, cu care nu ai cum să dai greș. Piersici, caise, pere, mere, rom...sunt câteva dintre ingredientele necesare unui delicios punci cu fructe. Iată cea mai simplă rețetă de punci cu fructe.
Ingrediente punci cu fructe:
- 500 ml suc de piersici
- 250 ml suc de caise
- 250 ml suc de pere
- 250 ml suc de mere
- gheaţă
- 150 ml rom
- 50 ml rom alb
- 50 ml sirop de trestie-de-zahăr
- 1 măr
- 1 nectarină
Mod de preparare punci cu fructe:
Torni toate sucurile de fructe într-un vas mai mare. Adaugi romul, siropul de trestie-de-zahăr şi amesteci foarte bine. Dai la rece cel puţin o oră. Speli mărul, îl tai în sferturi, îl cureţi de seminţe şi îl toci cubuleţe. Nectarina o tai felii foarte subţiri. Împarţi merele şi nectarinele tăiate în şase pahare, adaugi câteva cuburi de gheaţă şi torni punciul.
Ce nu știai despre punci
Băutura a fost introdusă din India în Marea Britanie la începutul secolului al XVII-lea şi de aici s-a răspândit în alte țări. Punciul este servit de obicei la petreceri în boluri largi cunoscute sub numele de boluri de punci. Cuvântul punci este un împrumut lingvistic din sanscritul pañc, care înseamnă „cinci”, deoarece băutura a fost făcută iniţial cu cinci ingrediente: alcool, zahăr, lămâie, apă, ceai sau condimente.
Citește și:
Cele mai bune cocktailuri cu merişoare
Ce băuturi sunt potrivite pentru preparatele mesei de Crăciun