Reţeta câştigătoare de la cititori: Ciocolată de casă
Ultima actualizare:
Câştigătoarea noastră se numeşte Palagica Ureche. Ea ne-a pregătit ciocolată de casă şi va primi un aparat pentru vidat alimente.
Ingrediente Ciocolată de casă:
250 g zahăr, 150 g unt, o portocală, 250 g lapte praf, 3 linguri cacao, nuci, migdale, stafide, esenţă de rom, 150 ml apă, 2 foi de napolitană.
Mod de preparare Ciocolată de casă:
Zahărul se pune la fiert cu 150 ml apă. Când ia forma unui sirop se adaugă untul. Acest amestec se toarnă peste laptele praf şi cacao. Se adaugă coajă rasă de portocală şi esenţă de rom. Această compoziţie se toarnă peste o foaie de napolitană, se presară din loc în loc nuci, migdale şi stafide, după care se aşază şi cea de-a doua foaie de napolitană şi se lasă câteva ore la rece în frigider. Este un desert delicios şi sănătos făcut acasă. Poftă bună!