Reţeta câştigătoare de la cititori: Clătite gratinate – Daniela Andrei
Pentru umplutura avem nevoie de: 1 ou mare, 200 g de caşcaval, 2 linguri cu smântână, 250 g brânză proaspătă, o legătură de mărar verde o cutie de brânzică şi smântână. Suplimentar, ne sunt necesare: 2 ouă, 1 lingură cu ulei, 3-4 linguri cu smântână.
PrepararePentru foile de clătite, mixăm toate ingredientele, şi apoi, din compoziţia obţinută coacem pe ambele părţi fiecare foaie, în parte. Separat pregătim compoziţia, amestecând toate ingredientele, tocând mărunt mărarul şi ardeiul capia, şi, trecând caşcavalul prin răzătoare. Cu această compoziţie, umplem foile de clătite pe care le vom aşeza într-un vas uns cu puţin ulei (aproximativ o lingură).Peste clătite turnăm smântână bătută cu cele 2 oua, mai condimentăm dacă este cazul, şi, punem vasul la cuptor pentru 30-40 de minute. Se servessc calde, sau reci!, sunt la fel de gustoase.Poftă bună!