Rețeta câștigătoare de la cititori: Ruladă cu blat de cafea

Ultima actualizare:

    Ruladă cu blat de cafea
Ruladă cu blat de cafea

Câștigătoarea noastră se numește Anișoara Ursan. Ea ne-a pregătit o ruladă delicioasă cu blat de cafea și va primi un wok de Tefal.

Ingrediente Ruladă cu blat de cafea:

Blat: 5 ouă, un praf de sare, 5 linguri de zahăr, 5 linguri rase de făină, 2 linguri de nes decofeinizat, 3 linguri de ulei; Umplutură: 6 linguri cu vârf de gem de gutui, un cub de margarină sau unt (75g) moale, 2 linguri de tapioca perle.

Preparare Ruladă cu blat de cafea:

Se pun la fiert, într-un ibric, perlele de tapioca. Se lasă să fiarbă 10-15 minute, apoi se acoperă etanș 5-10 minute, după care se scurg de apă și se dau la răcit. Pentru blat, mixăm albușurile cu un praf de sare până se spumează bine, adăugăm în ploaie zahărul și mixăm până se întărește. Gălbenușurile se mixează cu uleiul adăugat treptat până obținem o consistență cremoasă, apoi adăugăm în bezea. Amestecăm făina cu nesul și incorporam în amestecul din bol. Turnăm amestecul într-o tavă, mai presărăm deasupra un pic de nes și dăm la cuptor: 5 minute la foc iute și apoi încă 15 minute la foc domol. Lăsăm blatul la răcit. Mixăm 5 linguri de gem cu o lingură de unt, până se leagă crema și adăugăm perlele de tapioca scurse bine. Amestecăm. Se întoarce blatul rece cu dosul în sus, se unge cu amestecul de gem și tapioca, se rulează strâns, ajutându-ne de hârtia de copt. Rulada se dă 30 de minute la rece, apoi o ungem cu gem de gutui. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
par gras jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
De ce ti e somn dupa ce bei cafea jpg
cub horoscop supărare png
FotoJet (13) jpg
FotoJet (9) jpg
FotoJet (10) jpg
woman 2593366 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net