Reţeta câştigătoare de la cititori: Salată de dovlecei
Ultima actualizare:
Câştigătoarea noastră se numeşte Daniela Butnaru. Ea va primi un aparat de vidat.
Ingrediente Salată de dovlecei:
1kg dovlecei, maioneză făcută dintr-un ou crud şi unul fiert, usturoi pisat (după gust) şi sare.
Mod de preparare Salată de dovlecei:
Se curaţă dovleceii de coajă şi se taie cuburi mari pe care le punem la fiert cu puţină sare. După ce au fiert, îi scurgem bine de apă şi îi lăsăm să se răcorească într-o sită pentru a scăpa în totalitate de surplusul de apă, în acest timp facem maioneza şi pisăm usturoiul. Punem într-un bol dovleceii bine scurşi şi adăugăm maioneza, usturoiul şi puţină sare şi mixăm bine cu un blender vertical sau un mixer. Punem salata pe un platou şi o decorăm după bunul plac. Recomand să fie servită rece pe pâine prăjită. Poftă bună!