Reţeta câştigătoare: Piept de pui cu mozzarella şi ierburi aromatice
Câştigătoarea noastră se numeşte Cristina Iuliana Pană şi ne-a pregătit piept de pui cu mozzarella şi ierburi aromatice . Ea va primi un aparat de vidat.
piept de pui cca. 500 g (2 bucăți), 2 bucăți mici mozzarella, 2 roșii medii, frunze de salvie, frunze de lămâiță, 20 g sare de mare, 2 g piper proaspăt măcinat, 300 ml smântână de gătit.
Mod de preparare Piept de pui cu mozzarella şi ierburi aromatice:
Pieptul de pui se crestează la cca. 1 cm distanță. În crestături se pune o felie de mozzarella, o felie de roșie și o frunză aromată, alternând ierburile aromate, apoi se asezonează de sare și piper. Într-un vas termorezistent, se toarnă smântâna, apoi se așează piepții de pui împănați și se dau la copt, în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade, neacoperit. Fripturica se poate servi caldă sau rece ;) simplă sau cu un adaos, de salată. Spor și poftă bună!