Reţeta câştigătoare: Prăjitura Boema - Bianca Fetic
Câştigătoarea noastră se numeşte Bianca Fetic. Ea va primi un aparat de vidat.
Ingrediente Prăjitură Boema:
Blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri cu vârf făină albă, 3 linguri cacao, 3 linguri ulei, 3 linguri apă, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf copt, 1 vârf cuțit sare; Cremă: 200 g ciocolată cu lapte, 2 linguri cacao, 300 g frișcă lichidă îndulcită; Sirop: 150 g zahăr, 200-250 ml apă; Fondant: 300 g zahăr, 200 g apă, 2 linguri miere, 3-4 linguri cacao; Frișcă: 200 g frișcă lichidă, 1 lingură smântână pentru gătit.
Mod de preparare Prăjitură Boema:
Blat: Separi ouăle. Gălbenușurile freacă-le cu uleiul și apa, iar albușurile mixează-le spumă cu praful de sare. Adaugă zahărul și mixează până obții o compoziție lucioasă ce se ține de paletele mixerului. Adaugă gălbenușurile, făina cernută împreună cu cacaoa, praful de copt și zahărul vanilat. Omogenizează. Tapetează o tavă (20/28 cm) cu hârtie de copt, toarnă compoziția, nivelează și dă-o la cuptor. Lasă-l la răcit.
Crema:
Pune frișca într-un vas la foc mic și adu-o la punctul de fierbere. Oprește focul, adaugă ciocolata ruptă bucățele, cacaoa și omogenizează. Lasă să se răcească. Sirop: Caramelizează zahărul într-un ibric. Ia de pe foc și adaugă apă. Pune înapoi la fiert și lasă până se topește zahărul caramelizat. Fondant: Pune apă într-un vas cu fund dublu. Adaugă ușor zahărul. Pune vasul la foc mediu. Lasă să fiarbă până se topește zahărul, apoi încă 10 minute. Adaugă apoi mierea și mai lasă 7 minute. Am adăugat cacao, am omogenizat și am lăsat 5 minute să se răcorească. Amestecă energic până începe să se îngroașe. Asamblare: Blatul rece porționează-l în pătrățele și însiropează-l pe fiecare. Fondantul pune-l la foc și amestecă până devine fluid apoi toarnă cu lingura pe fiecare prăjitură. Mixează crema până devine pufoasă, fermă. Cu un posh sprițează crema peste fiecare prăjitură. Mixează frișca lichidă până capătă consistența dorită pentru ornare. Acoperă prăjiturelele cu frișcă, apoi dă-le la rece.