Reţeta câştigătoare: Vulcan de ciocolată (Lava cake) - Marius Stănescu
Câştigătorul nostru se numeşte Marius Stănescu. El va primi un aparat pentru vidat alimente.
Ingrediente:
160 grame ciocolată, 75 grame unt, 2 ouă întregi, 2 gălbenuşuri, 1 esenţă vanilie, 1 praf sare, 30 grame făină, 70 grame zahăr pudră;
Mod de preparare:
Într-un bol de sticlă se pune ciocolata şi untul şi se aşază deasupra unei cratiţe cu apă pentru a se topi ciocolata pe baie de aburi. Se adaugă zahărul pudră şi se amestecă cu un tel până se încorporează. Se adaugă ouăle întregi şi gălbenuşurile amestecându-se foarte bine, apoi se adaugă esenţa de vanilie, praful de sare şi făina. Se amestecă compoziţia până se omogenizează. Se folosesc 4-5 forme de aluminiu unse cu unt în care se pune compoziţia obţinută cam pe trei sferturi din formă şi apoi se pune la cuptor pentru 10 minute la 200 de grade. Se servesc calde. Poftă bună!