Rețetă de post. Cum se pregătește musaca cu cartofi și ciuperci
Credincioșii din țara noastră țin în această perioadă din an Postul Crăciunului, însă asta nu înseamnă că trebuie să renunțe la preparatele lor favorite. Cele mai multe rețete pot fi pregătite și în varianta de post, iar cu numai câteva diferențe minore, vor avea un gust la fel de bun ca întotdeauna!

Simplul fapt că ne aflăm în post nu înseamnă că trebuie să renunțăm la preparatele noastre favorite, pe care le savurăm și în restul anului. Există nenumărate variante de post ale celor mai faimoase preparate, iar gustul final este unul foarte asemănător!
De exemplu, cu numai câteva ingrediente simple vom putea pregăti o musaca delicioasă de post, de care ne vom îndrăgosti încă de la prima înghițitură! Iar partea cea mai bună este faptul că această rețetă este și foarte ușor de pregătit!
De ce ingrediente este nevoie
Practic, pentru a pregăti această mâncare delicioasă nu este nevoie decât de câteva ingrediente simple! Este vorba despre 500 de grame de cartofi, 500 de grame de ciuperci, două cepe, un morcov, 50 de grame de margarină, cât și trei linguri de bulion. De asemenea, ne mai trebuie și sare, piper, patru linguri de ulei, mărar și pătrunjel.
Odată ce avem toate aceste ingrediente, vom putea începe să pregătim musacaua delicioasă de post!
Cum se pregătește musacaua de post
Potrivit KiloRețete, pentru a pregăti această musaca trebuie să începem prin a curăța cartofii, care vor trebui apoi tăiați în cuburi și puși la fiert. Atunci când s-au fiert, va trebui adăugată margarina, sarea, piperul, după care vom pregăti un piure.
Mai departe, trebuie să călim morcovul și ceapa, iar atunci când aceasta din urmă devine transparentă, vom adăuga în tigaie și ciupercile tăiate cubulețe. Apoi, se pune puțină apă și se lasă totul la fiert.
Când apa a scăzut, această compoziție trebuie dată prin blender, iar în ea vom adăuga bulion și verdeață tocată cât mai mărunt. Mai departe, într-o tavă unsă bine cu unt sau margarină, se pune un strat de cartofi, unul de ciuperci, iar apoi se continuă până când rămânem fără ingrediente. Este important ca ultimul strat să fie de cartofi.
La final, musacaua se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, vreme de 30 de minute. Mâncarea va avea un gust delicios, de care vă veți îndrăgosti de la prima înghițitură.



































